fbpx

Smart belysning med frånvaro sensor

Här på Vadsbo kan vi belysning. Vi har lång erfarenhet av belysningsstyrning och är hela tiden drivna att hitta nya lösningar. Med en frånvaro sensor till ett kontor, gym, skolsalar eller liknande kan ni bli mer miljövänliga och dra ner er energiförbrukning. Vi ser till att ni får optimal belysning som passar era behov.

Kontakta oss idag för hjälp med belysningen!

Fördelarna med en sensor

En frånvaro sensor detekterar om det är någon i lokalen och styr belysningen efter det. Är det ingen där så släcks ljuset, och kommer det in någon i rummet så tänds lamporna. Vilket är optimalt ur många perspektiv. Flera av våra frånvaro sensorer har inbyggd dagsljuskompensering, vilket ger er perfekt anpassat ljus oavsett tid på dygnet. Kommer det in mycket solljus i lokalen, dimras belysningen, och börjar solen gå ner så höjs ljusstyrkan för att kompensera. Det här gör även att ni ökar er energibesparing helt automatiskt.

Vi har flera olika typer av sensorer. Vi hjälper er gärna att välja det som passar era omständigheter bäst. Med rätt typ av sensor kan ni bli mer ekonomiska, hållbara och som helhet få en förhöjd smidighetsfaktor i er lokal eller byggnad.

Vi designar och utvecklar er belysningslösning

Vi gör en noggrann analys av hur vardagen ser ut i lokalen och fångar upp de olika praktiska behov som finns. Tack vare analysen kan vi skapa ett belysningssystem som passar er och gör att allt kan flyta på smidigt.

Snygg och praktisk belysning ökar bekvämligheten. Med ett anpassat belysningssystem kan ni öka motivationen och trivseln på arbetsplatsen, skolan, gymmet eller kanske padelhallen. Rätt belysning kan göra det lättare att koncentrera sig, öka trivsel och göra det enklare att utföra olika typer av aktiviteter.

Närvaro sensor eller rörelse sensor

Vi kan erbjuda belysningssystem med både rörelse eller närvaro sensorer, helt beroende på vad ni är i behov av. Vi har rörelsesensorer som fungerar utmärkt både inomhus och utomhus, och som kan styra en lampa, en större grupp lampor eller en hel belysningsscen.

Vi har även närvarosensorer som gör att belysningen endast lyser om det är någon i rummet. Detta ger er en energieffektiv belysning som kan dra ner på era kostnader. Sensorn gör även det möjligt att få ett cirkadiskt ljus som följer solens upp- och nedgång. Vilket skapar ett naturligt och trivsamt ljus dygnet runt.

Spara energi med sensorn

Om ni vill öka er energibesparing och bli mer ekonomiska rekommenderar vi er att ha sensorer i ert belysningssystem. På så sätt är det aldrig några lampor som är tända i onödan eller som glöms att släckas. Speciellt passande för allmänna platser där det kommer och går människor, exempelvis i gym eller padelhallar.

En Casambi kompatibel sensor

Vi är en certifierad Casambi-partner i Sverige och skapar belysningslösningar som passar perfekt med den smidiga Casambi appen. Från valfri enhet kan ni därigenom ha kontroll över all belysning.

Skapa anpassade scener

Gör kombinationer som bildar det perfekta ljuset för olika tillfällen. Välj att ha vissa lampor tända, ställ in ljusstyrkan efter behov och stämning, justera ljustemperaturen och ändra även själva ljusfärgen om det skulle önskas. Dessa scener kan sedan namnges och utan problem klickas igång vid rätt tillfälle genom appen.

Använd praktisk automation

Om ni inte vill styra belysningen manuellt kan ni överlåta allt åt appen. Ställ in en automation på när ni vill att olika scener eller separata lampor sätts igång eller stängs av. Då fixar appen så att belysningen blir precis som ni vill ha den, vid exakt rätt tid.

Välja rätt sensor

Sensorn ni har i ert system behöver passa era behov. Vi hjälper er att väga in alla faktorer så att ni får rätt sensor till ert belysningssystem. Det finns exempelvis vattentäta och tåliga sensorer som passar perfekt för utomhusbruk. Det finns även sensorer som är till för mindre eller större utrymmen, och som passar olika bra för olika typer av verksamheter.

En smidig kombination

Kombinationen av väldesignade scener, sensorer och automation gör att allt flyter på utan att ni behöver tänka på det. Belysningen tänds och släcks när den ska, lamporna är inte tända i onödan och ni behöver aldrig tänka på att stänga av, sätta på eller anpassa belysningen. Med rätt verktyg och hjälp kan er belysning bli riktigt trevlig.

Varför välja Vadsbo?

  • Hårt arbetande team som är med under hela projektet
  • Lång erfarenhet inom smarta belysningssystem
  • Effektiv hjälp som sparar tid
  • Ett kompetent projektstöd

Hör av dig till oss för hjälp med sensorer

Vi kan allt som har med sensorer och belysning att göra. Vårt team är drivna att hitta smarta lösningar, bygga upp trevliga atmosfärer och fixa en passande stämning för er lokal eller byggnad. Med vår expertis på området kan vi hjälpa er att få till ett belysningssystem som är praktiskt för era behov, ger rätt känsla, ser snyggt ut och som sparar energi.

Kontakta oss idag så hjälper vi er sensorer och belysning!

Top