fbpx

Vadsbo LightTech AB

Men vi kallar oss bara Vadsbo

Vi utvecklar, designar och säljer trådlösa ljusstyrningslösningar för enorma projekt, mindre projekt och smarta hem inom LED. Vi finns med i projektet från start till mål och vägleder genom hela processen. Sedan 90-talet är Vadsbo en känd kompis inom ljusreglering och dimring. Så klart skapar vi enbart grymma produkter och lösningar som vi också själva vill använda.

Vadsbo SwitchTech Group AB

Vårt moderbolag

Vadsbo SwitchTech Group AB (fd. Amago Capital AB) äger Vadsbo Transformatorer AB. Huvudägare i Vadsbo SwitchTech Group AB är ett antal privata investerare med stor erfarenhet av att driva entreprenörsledda företag. Vadsbo SwitchTech Group AB:s aktie är noterat på Spotlight Stock Market sedan 3 mars 2016 under kortnamnet VADS och handlas via banker och fondkommissionärer.

Till moderbolagets sida

Vår historia

Från flera ton till en liten app

Egentligen är det här som med mycket annat en lång trevlig saga. Men kortfattat ligger det till så här: I början av 1990-talet var vi på Vadsbo ett fåtal personer som i Göteborg utvecklade en egen transformatorkonstruktion som kompletterades med en serie skyddstransformatorer. Vi levererade bl.a. transformatorer som vägde ton och var stora som hela rum, för bl.a. strömförsörjning av tågbanor. Verksamheten har därefter nyfiket utvecklats och utvidgats till att omfatta ett bredare program av strömförsörjnings- och strömregleringslösningar, till att också bryta ny mark och jobba för att smarta hem ska bli ännu smartare, enklare och snyggare. Vi på Vadsbo har sedan start arbetat långsiktigt med bra leverantörer och ett flertal framstående tillverkare i Göteborg, Sverige och världen inom verksamhetsområdet. Genom nätverket av leverantörer har vi över åren samlat på oss ett riktigt bra urval av tillverkare inom respektive tekniksegment. Idag är Vadsbo en go blandning av alltid nyfikna 90-, 80-, 70-, 60- och 50-talister. Vår historia har lett oss dit vi står idag, och vi är glada och stolta över vilka vi blivit och vad vi skapar tillsammans.

Top