fbpx
Dynamisk ljussättning av kyrkorummet

Kyrka By Vadsbo

Kyrkorummet, som inte sällan huserar i äldre K-märkta byggnader, står inför spännande utmaningar när det kommer till belysning. Trådlös belysningsstyrning kommer väl på sin plats där minsta möjliga ingrepp i den fysiska miljön är ett krav. Allt är integrerbart i Casambi så självklart kan de traditionella armaturerna fortsätta brukas i omgivningarna. Med Casambi kan alla, oberoende av teknisk bakgrund, enkelt byta mellan förinställda belysningsscener. Detta oavsett om det handlar om färgdimrad bibelgestaltning en mörk adventsmorgon eller pampigt bröllop under en junidag. Välkommen till flexibilitet och enkelhet.

Instagram_1080x1080_DALIKNX3

Klok investering

Vi erbjuder belysningsmöjligheter och -lösningar som gör kyrkan mer sparsam, effektiv, trygg, energisnål och stämningsfylld – oavsett tid och rum. En av Casambis många styrkor är att det går alldeles utmärkt att blanda Casambi med vad som redan är kyrkans befintliga belysningslösning. Istället för att bråka med krympslangar i ljuskronor 15 meter upp i taket eller dra helt nya sladdar så löser Casambi det på enklast möjliga sätt. Vad som förr i tiden var en stor dyr dimmer per ljuskrona är nuförtiden en enda DD1600 där man kan fördela lasten på fyra kanaler – resten styrs i appen. Miljövänligt och hållbart för våra kulturarv.

Alla generationers belysning

Vi förprogrammerar belysningen och brytarna på väggen så att belysningszonerna och de olika scenarierna enkelt går att skifta mellan. Vi förstår att en kyrka behöver belysning som är användarvänlig och enkel att förstå oavsett vilken generation medlemmar som ska ska byta belysningsscen. Casambi är smart och tar hänsyn till kyrkorummens olika syften och brukare så väl som belysningens samspel med skiftande dagsljus, tidsstyrning, närvaro-/frånvarokontroll i form av smarta sensorer, timer och astrour. Sedan är det ett enda klick bort för församlingsmedlemmar eller kyrkans anställda att byta belysning.

TIPS! Automatisera och schemalägg kyrkklockans ringningar i Casambi-appen för att underlätta det dagliga arbetet.

Hur beställer jag?

Skicka till oss:

  • Ritning om möjligt
  • Rumsbeskrivning & styrbehov
  • Armaturförteckning
  • Kontaktuppgifter

Vi återkommer med:

  • Offert
  • Lösningsförslag på din ritning
  • Lösningsförslag rum för rum
  • Produktförslag och antal

Vi gör behovsanalysen utefter dina önskemål. Ju mer material, krav, önskningar vi kan få, desto tydligare svar kan du få. Givetvis hjälper vi till med armaturval också, om så önskas. Ring oss om du hellre vill prata och ha guidning från start. Välkomna!

Top