fbpx
Belysning som hjälper i tillvaron

Äldreboende By Vadsbo

På äldreboenden är den individanpassade belysningen viktiga hjälpmedel för en aktiv vardag och hemtrevlig miljö. Olika typer av ögon- och demenssjukdomar liksom somatiska besvär tar sig uttryck på olika sätt och bör självklart anpassas efter den enskilde boendes behov. Med Casambi dynamiska belysningslösning är det enkelt att göra de boendes hem och allmänna utrymmen till trygga platser. Det är också viktigt att ha i åtanke att äldreboenden är arbetsplatser för personal dygnet runt – även det kräver flexibel belysning därefter. Casambi är en skalbar lösning som passar utmärkt i enskilda rum så väl som storskaliga avdelningar/anläggningar. Vi har samtliga belysningslösningar som arbetsterapeuter och syncentraler rekommenderar för äldreboenden. 

Människan först och främst

Ljussättning på äldre- och demensboenden är verktyg för personalen och hjälpmedel för de boende. Mörka golv och bord kan t.ex. i vissas ögon uppfattas som svårorienterade eller rentav framstå som farliga. Belysning kan med rätt ljusstyrka, varmt- eller kallt ljus, kontrast, färg och punktbelysning skapa naturlig guidning för var personerna skall röra sig eller inte gå in. I många situationer kan det vara en fördel att använda ljusstyrningen som en typ av larm eller indikation för att vägleda de boende rätt för en smidig vardag utan så mycket personalingripanden = öka känslan av självständighet och livskvalité. Casambi-appen har många men användarvänliga inställningar som kan brukas till behaglig väckningsrutin så väl som trygg nattbelysning eller för att skapa olika scenarier för olika typer av aktiviteter.

Alla generationers belysning

Vi förprogrammerar belysningen och brytarna på väggen så att belysningszonerna och belysningen med sensorer som hjälpmedel  enkelt går att skifta mellan. Vi förstår att ett äldreboende med eventuell ruljans på personal eller personal med olika tekniska färdigheter behöver belysning som är användarvänlig och enkel att förstå. Casambi är smart och det går utmärkt att individanpassa all belysning för alla lägenheter i äldreboendet. Casambi tar hänsyn till de boendes behov och belysningens samspel med skiftande dagsljus, tidsstyrning, närvaro-/frånvarokontroll i form av smarta sensorer, timer och astrour. Och behövs det en enkel brytare på någon mer plats – då sätter vi en in trådlös sådan. Allt är enkelt och skalbart med Europas snabbast växande och mest kostandseffektiva belysningsstyrning.

TIPS! Använd belysningen för att betona var de boende skall röra sig och vart de t.ex. inte ska gå in.

Hur beställer jag?

Skicka till oss:

  • Ritning om möjligt
  • Rumsbeskrivning & styrbehov
  • Armaturförteckning
  • Kontaktuppgifter

Vi återkommer med:

  • Offert
  • Lösningsförslag på din ritning
  • Lösningsförslag rum för rum
  • Produktförslag och antal

Vi gör behovsanalysen utefter dina önskemål. Ju mer material, krav, önskningar vi kan få, desto tydligare svar kan du få. Givetvis hjälper vi till med armaturval också, om så önskas. Ring oss om du hellre vill prata och ha guidning från start. Välkomna!

Top