fbpx

Casambi skapar rätt stämning i eventvåning

EL Ledarna är en av Vadsbos många samarbetspartners som verkligen förstått vinningen med Casambi. Ett stort ekosystem av smarta trådlösa blåtandsprodukter som erbjuder flexibilitet och möjligheter utöver det vanliga. En eventvåning i Stockholm är ett av de senare samarbetsprojekten.

På ett bottenplan under ett kontor behövde EL Ledarnas slutkund en belysningslösning som kunde tillgodose behovet av bland annat studio- och scenljus, tunable white och dimrar för miljöbelysning. Det skulle vara trådlöst, diskret och kännas påkostat – med såväl energi- som kostnadseffektivitet som krav.

Tunable white med Casambi direkt i armaturen

Eftersom eventvåningen skulle användas till bland annat modevisningar var färgåtergivningen en viktig faktor att tänka på. Genom att välja tunable white-armaturer med Casambi integrerat direkt i drivdonet hittade man en lösning för att enkelt kunna ändra färgtemperaturen i ljuset.

Med kallvitt ljus efterliknas dagsljus och färgåtergivningen på tyger blir mer korrekt. Med Casambi-appen kan LED-chippet och ljuskällan få den perfekta mixen av varmt och kallt ljus.

Exklusiv känsla med SoftPress designknappar

Ett sätt att uppnå den exklusiva känslan var genom att montera SoftPress-brytare på väggarna. Det är en stilren och trådlös Casambi-förberedd brytare i glas där kunden själv kan välja att gravera in vilka symboler man önskar på panelen. En snygg strömbrytare som gav precis rätt känsla för projektet.

Casambi hanterar de flesta styrmetoderna

Liksom DALI är en vanlig styrmetod av armaturer i många projekt, så är DMX en annan. DMX är nischat för scener, teatrar och konserter och i eventvåningen hade man studioarmaturer med integrerad DMX. Bra, men ett trådat styrsystem som kräver sin egen styrning.

Genom att använda sig av trådlösa enheter för rätt styrmetod blir Casambi tolken som gör så att alla olika styrsystem kan prata med varandra och styras gemensamt via Casambi-appen.

Kombinerar kvalitet och kostnadseffektivitet

Eventvåningen skulle kännas lyxig och påkostad samtidigt som man ville hålla nere kostnaden för installation och energiförbrukning. Att installera ett trådlöst styrsystem är smart ur kostnadssynpunkt, eftersom man minimerar kabeldragningen och maximerar flexibiliteten. Genom att programmera zonindelning och scenarion med exempelvis automatisk frånvarodimring hålls energikostnaderna nere.

– Med Casambi sparar man rejält på installationstiden. Det är enkelt, smidigt och erbjuder mycket bra möjligheter när det kommer till programmering, säger Markus Karhula på EL Ledarna.

Top