fbpx

Plats: Göteborg
Projekt: Padelhall
Beställare: Bengt Dahlgren
Installerande elfirma: Activ EL
Funktioner från Vadsbo: Genom att integrera MATCHi bokningssystem i Casambi får du full kontroll över både banbokningar och dess belysning, astrour -och tidsfunktioner, scener för olika ändamål i alla delar av lokalen.

Automatiserad banbelysning genom bokningsappen MATCHi

Padelbanan tänds automatiskt upp fem minuter innan bokad tid. Det ger spelarna lite tid att öva på tekniken och smasha några bollar innan match, men framför allt är belysningen tänd endast när den faktiskt behövs. Casambi och MATCHi lyser i fler och fler idrottshallar runt om i Sverige.

Göteborgs stadskärna växer och bland industrilokaler ute på Ringön i Göteborg väljer fler och fler att starta verksamhet. I nybyggda lokaler har där MS Padel öppnat upp dörrarna för det växande racketsportintresset bland göteborgarna. Fastighetsägaren Mikael Ericsson, MS Legofastigheter AB, önskade en kostnadseffektiv och användarvänlig belysningslösning. Med hjälp av Bengt Dahlgren och installerande elfirma Activ EL, blev Casambi lösningen för fastigheten. Martin Ericsson berättar varför:

– Casambi medför en enkel och flexibel installation med mindre kabeldragning. Kunden kan själv programmera om systemet enkelt om behoven förändras, säger Martin Ekelund, Bengt Dahlgren.

•  20% energi- och kostnadsbesparingar
•  Återbetald investering efter 6 månader

Padelhall by Vadsbo

Energioptimering och kostnadsbesparing

Padelhallen är automatiserad med scener och tidsinställningar.

– Vi har en grundbelysning i lokalen och en ljusautomatik som aktiveras i samband med öppning och stängning och i samband med att kunderna anländer till hallen för spel på bokade tider, berättar Mikael Ericsson.

– Banornas belysning aktiveras i samband med en bokning. Om inga banor är bokade så är endast grundbelysningen aktiverad. Man behöver inte tänka på att tända och släcka och inget lyser i onödan, konstaterar Mikael.

Skalbar lösning med utrymme för spontanitet

Casambi är en belysningslösning väl känd för sin skalbarhet vilket gör det problemfritt för fastighetsägare att förändra i sina lokaler. Det finns utrymme för spontanitet och förändringar i hur det på knappt två minuter går att addera trådlösa brytare till systemet. Nya brytare kan enkelt programmeras att styra vad användaren själv vill. I kontor och i loungeområdet på övre våningsplan finns just sådana kompletterade brytare – de trådlösa tryckknapparna Mpress Signal White. I övrigt är belysningen ingenting som Mikael Ericsson, eller hans kompanjon Matz Thorsson behöver ha handpåläggning på eller tänka på längre.

– Det sköter sig självt. Och om behov för reglering eller justering av ljuset uppstår, så hanteras detta smidigt i Casambi-appen, säger Mikael.

Både Mikael Ericsson och Mats Thorsson är nöjda med den smidiga automatiseringen och kan tänka sig att använda Casambi i framtida projekt.

Top