fbpx

Startklart med Riksrevisionen

Den granskande myndigheten Riksrevisionen har ett viktigt uppdrag och behöver bästa tänkbara kontorsmiljö. Trådlös belysningsstyrning i 21 st mötesrum, lounge, café och kök ställer höga krav på planering och programmering. Casambi och Vadsbos tjänst Startklar säkerställde en smart och flexibel lösning för myndigheten.

Innan inflytt i nya lokaler ville Riksrevisionen få en modern och kostnadsbesparande belysningslösning på plats. Casambis trådlösa teknik uppfyllde kraven på armatur och drift, med funktioner som bland annat närvarodetektering. Johan Sandberg är säljare på Vadsbo och den som ansvarade för uppdraget tillsammans med projektledarna på AV-line.

Startklar effektiviserar installatörernas jobb avsevärt

AV-line som installatörer och projektledare valde att ta hjälp av tjänsten Startklar. Med Startklar är det tydligt vad en installation kommer att kosta och hur lång tid det kommer ta. Vadsbo gjorde ritningsunderlag över vilka armaturer, sensorer och brytare som skulle sitta var samt ansvarade för all programmering. Dessutom ingår alltid tydlig leverans uppdelat per våningsplan, belysningszon samt rum så installationen går blixtsnabbt när allt ska på plats.

 – Vi såg ett stort värde i att få Vadsbos hjälp med förprogrammering av alla enheter så det bara blev att installera efter ritning från vår sida, säger Mikael Claesson på AV-line.

Skalbart & smart

– Det är alltid roligt att ta sig an en stor lokal med många rum, då blir det så tydligt hur smart Casambi är. Helt utan kablar får hela lokalen en funktionell belysning som kan styras med exakt så få knapptryck som man vill, säger Johan.

Stora lokaler – Smarta lösningar

Att all belysning styrs trådlöst gör att det passar som bäst i större projekt. Inga kablar behövs och ett mesh-nätverk gör att ett rum enkelt pratar med ett annat vilket gör att en brytare kan styra ett rum i andra änden av lokalen utan att de är fysiskt kopplade till varandra.

Riksrevisionen hade som krav på närvarodetektering samt ljusreglering i sina konferensrum varpå det föll sin naturligt för AV-line att välja Vadsbo och Casambis lösning. Trådlösa sensorer, brytare och DALI-styrenheter innebär också en flexibel lösning styrd av mjukvaran. Nya scener kan skapas utan att man behöver göra ingrepp på installationen, utan bara justera i själva programmeringen. Fler funktioner kan dessutom enkelt adderas i framtiden, exempelvis larmkoppling. Riksrevisionen kan med Casambis skalbara belysning växa och belysningen enkelt växa med dem.

– Det gäller att ha rätt man på rätt plats i varje projekt, och vi har stor erfarenhet hur Casambi lyfter ett kontor på allra bästa sätt, säger Johan Sandberg på Vadsbo.

Top