fbpx

Kulturmärkta Freemason’s Hall mår bäst med trådlös belysning

Freemason’s Hall, en av de finaste Art Deco-byggnaderna i London, välkomnar årligen mer än 200 000 människor från hela världen, inklusive medlemmar som besöker för möten och gäster som deltar i specialevenemang. Byggnaden uppfördes ursprungligen som ett minnesmärke för att hedra de tusentals frimurare som kämpade under första världskriget. Idag står Freemason’s Hall hem till United Grand Lodge of England.

När Freemason’s Hall beslutade att renovera samt uppdatera sin huvudentré och sitt trapphus så anlitade de Connected Light för att komma med en ny lösning för att förhöja ljusupplevelsen i dessa områden av byggnaden.

Matt Holway, VD för Connected Light, säger: ”Vi hade tidigare kunskaper om den här fina byggnaden och var måna om att ge den rätt intryck genom att förbättra ljussättningen med den senaste LED-tekniken och diskreta ljuskällor. På grund av de begränsade möjligheterna att dra kablar i en kulturskyddad byggnad så stod Casambi högst upp på vår önskelista när det kom till belysningsstyrningsmöjligheterna.”

Med ett varierande och komplett utbud av Casambi-produkter så installerades 55 st enheter via varje armatur i den stora hallen och längs med trappan, ända upp till den övre våningens innertak. Modulerna som användes var DALI, 24vDC, 1-10v samt protokoll med fasdimning.

”Med den här lösningen för att kontrollera vår belysning och ljusdesign så fick vi flexibiliteten att enkelt komma åt alla ljuspunkter, att skapa scenarior och att tidsbestämma alla inställningar. På det sättet kan vi nu skapa alla olika effekter utan krav på ytterligare  kabeldragning eller hjälp från andra” säger Matt Holway.

Tack vare installationen av Casambis kompletta belysningsstyrning i trappan, med flera funktioner och de användarvänliga blåtandsfunktionerna, så blev projektet en mycket uppskattad framgång.

Funktioner i projektet

Tidsstyrning
Astrofunktion
Scenarier
Animationer

Top