fbpx

Plats: London
Projekt: Kulturmärkt byggnad
Beställare: United Grand Lodge of England
Installerande elfirma: Connected Light
Funktioner: Scenarion och tidsfunktioner

Kulturmärkta Freemasons’s Hall mår bäst trådlöst 

Freemason’s Hall är en av de finaste Art Deco-byggnaderna i London, med över 200.000 besökare från hela världen årligen. Byggnaden är ursprungligen ett minnesmärke för att hedra de tusentals frimurare som kämpade under första världskriget. Idag är Freemason’s hall kulturmärkt.

I samband med renovering av byggnaden var ljusupplevelsen ett av fokusområdena. Uppdraget gick till Connected Light.

”Vi hade tidigare kunskaper om den här fina byggnaden och var måna om att ge den rätt intryck genom att förbättra ljussättningen med den senaste LED-tekniken och diskreta ljuskällor. På grund av de begränsade möjligheterna att dra kablar i en kulturskyddad byggnad så stod Casambi högst upp på vår önskelista när det kom till belysningsstyrningsmöjligheterna.” berättar Matt Holway, VD, Connected Light.

Casambi är flexibilitet

Det breda sortimentet av Casambi-ready produkter täckte alla behov som projektet hade. I byggnaden sitter totalt 55 stycken enheter; däribland CM10WCM, PWM4WCM och CBU-DCS som täcker den stora entrén, hallen, trappan och upp till våningens innertak.

”Med den här lösningen fick vi flexibiliteten att enkelt komma åt alla ljuspunkter, skapa scenarior och tidsbestämma alla inställningar. På det sättet kan vi nu skapa alla olika effekter utan krav på ytterligare kabeldragning. Vi har kontroll över vår belysning och ljusdesign” säger Matt Holway.

Populär filminspelningsplats

Freemason’s Hall är en av Londons mest populära inspelningsplatser för film och serier. Byggnaden syns flitigt exempelvis i Agatha Christie’s Poirot.

Top