fbpx

Använda belysning på bästa sätt?

Lite väl mycket belysning överallt? Jodå, det är högst troligt.
Fel ljus på ännu mer fel plats kan vara ett större problem än man tidigare trott. Inom belysningsforskningen kallar man det “ljusföroreningar”. Professor Myriam Aries fokuserar på ljusets påverkan på vår hälsa.
I en del länder, t.ex. Italien, har infört lagar för att minska ljusföroreningar. Även Frankrike har instiftat lagar för att minska ljusföroreningar, förmodligen de mest strikta lagarna i världen. Än så länge har Sverige inte några regler eller lagar för att minska ljusanvändandet. Men kanske vore det bra att diskutera om det vore bra även här?

Det finns mycket intressant som bubblar, inte bara inom produktutveckling internationellt utan så klart även inom forskningen. Sverige har mycket att tillföra. Läs mer i artikeln https://forskarfredag.se/hur-vi-kan-anvanda-vart-ljus-pa-b…/

Top