UA-89037246-1

  ”icon” 031-23 56 00  |  ”icon” info(@)vadsbo.net

  031-235600 e-mail ENG SVE

Du0™

Du0™ och framförallt Zero35 och 70 fungerar utmärkt med 12Vac LEDs (GU5.3), där:
A) Drivtekniken inbyggd i sockeln som konverterar inkommande AC till rätt arbetsspänning DC för LEDsen. 
B) Lampan använder sig av speciellt utformade 12Vac LEDs, dvs. där LEDsen är fysikaliskt modifierade och dopade för att hantera 12Vac. 

En sådan LED-lampa (GU5.3) skall då vara märkt att den klarar av att drivas med 12Vac och ger då maximalt ljus ut. En sådan lampa kan även samtidigt vara märkt att klara 12Vdc. Vid enbart märkningen ”12V” bör tillverkaren kontaktas för rådgivning. 

Du0™ fungerar fortfarande med lampor som enbart är märkta med 12Vdc, men då blir effekten att ljuset blir svagare. Detta pga. att 12Vdc inte innehåller likriktarteknik. Då en lysdiod enbart lyser i ena strömriktningen blir resultatet att RMS-spänningen halveras från 12V till 6Vdc. Detta medför att ljuset uppfattas som svagare, dimrat. Men då en diod inte är linjär i sin karakteristik blir inte ljusnivån alltför mycket svagare, kanske minskar ljusflödet med ~30%. Detta beror på vilken ström- och spänningskarakteristik själva LEDsen har, vilket kan fås ur datablad hos tillverkaren av LED-chippet. 

För båda fallen gäller att livslängden ökas vid dimrat tillstånd då dioden inte utvecklar lika mycket värme, samt vid 12Vac så behöver inte elektroniken arbeta vid maximalt tillstånd (lägre spänning).

Vadsbo Transformatorer AB

Vadsbo Transformatorer utvecklar, tillverkar och säljer produkter för kraftförsörjning, strömförsörjning och strömreglering. Vadsbo har upprättat långsiktiga leverantörsförbindelser med ett flertal framstående tillverkare inom sitt verksamhetsområde. Genom nätverket av leverantörer förfogar Vadsbo över ett exklusivt urval av tillverkare inom respektive tekniksegment.

Vadsbo LightTech

Vadsbo LightTech är vårat egna varumärke som omfattar Vadsbos belysningsprodukter så som den populära LCC serien.
Vadsbo LightTechs syfte är att utbilda er i hur ni kan spara tid och pengar med den rätt utprovade kombinationen av dimmer, drivdon och ljuskälla. Detta görs kontinuerligt genom våra LightTech-utbildningar, kontakta oss för att boka upp en utbildning för dig och dina kollegor!

Vadsbo Kraft

Vadsbo Kraft är vårat varumärke som står för ett brett program av strömförsörjningsprodukter för industri och OEM. Vadsbo Krafts mål är att levererar kvalitetsprodukter med fokus på innovativa lösningar så som multifunktion och användarvänlighet.

Nyheter & kampanjer

Fyll i din e-postadress och ta del av nyheter, kampanjer före alla andra.

Copyright © 2017 Vadsbo Transformatorer AB, all rights reserved   |   » Sitemap   |   » Cookies