”icon” 031-23 56 00  |  ”icon” info(@)vadsbo.net

  031-235600 e-mail ENG SVE

0

Favorit-ikon

0

0

Jämför-ikon

0

0 produkter / 0kr

Till varukorgen-ikon

0

Du0™

Du0™ och framförallt Zero35 och 70 fungerar utmärkt med 12Vac LEDs (GU5.3), där:
A) Drivtekniken inbyggd i sockeln som konverterar inkommande AC till rätt arbetsspänning DC för LEDsen. 
B) Lampan använder sig av speciellt utformade 12Vac LEDs, dvs. där LEDsen är fysikaliskt modifierade och dopade för att hantera 12Vac. 

En sådan LED-lampa (GU5.3) skall då vara märkt att den klarar av att drivas med 12Vac och ger då maximalt ljus ut. En sådan lampa kan även samtidigt vara märkt att klara 12Vdc. Vid enbart märkningen ”12V” bör tillverkaren kontaktas för rådgivning. 

Du0™ fungerar fortfarande med lampor som enbart är märkta med 12Vdc, men då blir effekten att ljuset blir svagare. Detta pga. att 12Vdc inte innehåller likriktarteknik. Då en lysdiod enbart lyser i ena strömriktningen blir resultatet att RMS-spänningen halveras från 12V till 6Vdc. Detta medför att ljuset uppfattas som svagare, dimrat. Men då en diod inte är linjär i sin karakteristik blir inte ljusnivån alltför mycket svagare, kanske minskar ljusflödet med ~30%. Detta beror på vilken ström- och spänningskarakteristik själva LEDsen har, vilket kan fås ur datablad hos tillverkaren av LED-chippet. 

För båda fallen gäller att livslängden ökas vid dimrat tillstånd då dioden inte utvecklar lika mycket värme, samt vid 12Vac så behöver inte elektroniken arbeta vid maximalt tillstånd (lägre spänning).

Vadsbo Transformatorer AB

Vadsbo utvecklar, designar och säljer ljusstyrningslösningar för LED samt produkter inom strömförsörjning. Bolaget är sedan länge ett väletablerat namn inom ljusreglering och dimring med sina marknadsdrivande och innovativa produkter och kund-erbjudanden. Vi erbjuder smart och intuitiv belysningsstyrning genom telefon eller andra smarta enheter.

Vadsbo LightTech

Vadsbo LightTech är vårat egna varumärke som omfattar Vadsbos belysningsprodukter så som den populära LCC serien. Vadsbo LightTechs syfte är att utbilda er i hur ni kan spara tid och pengar med den rätt utprovade kombinationen av dimmer, drivdon och ljuskälla. Detta görs kontinuerligt genom våra LightTech-utbildningar, kontakta oss för att boka upp en utbildning för dig och dina kollegor!

Nyheter & kampanjer

Fyll i din e-postadress och ta del av nyheter & kampanjer före alla andra.

Copyright © 2017 Vadsbo Transformatorer AB, all rights reserved   |   » Sitemap   |   » Cookies